Em presento 👋

V. Castellano

Hola!
Benvingut, benvinguda a la meva pàgina. Gràcies per visitar-la!
Aquí trobaràs informació i continguts sobre el món de la tecnologia i la Administració, entre d’altres.

Em presento: acadèmicament parlant, sóc llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid i Màster en la Direcció de Sistemes i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per a l’Administració per la Universitat Politècnica de Madrid, i l’Instituto Nacional de Administración Pública (INAP).

El cert és que vaig arribar per casualitat a aquest món, ja que, tot just acabada la carrera, les meves primeres ocupacions van ser a la banca. Vaig treballar en els sistemes informàtics de la desapareguda Caixa de Lleida i després a la Caixa de Pensions/CaixaBank, entitat que vaig deixar per a desenvolupar noves responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona.

Posteriorment, em vaig incorporar a l’Ajuntament de Lleida i en vaig ser director dels Serveis Informàtics i, després, gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica. Uns anys més tard, vaig encarregar-me de la gerència del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ens d’innovació i recerca integrat per l’Ajuntament i la Universitat de Lleida.

Un altre dels àmbits que m’han omplert de satisfacció i motivació al llarg d’aquests anys ha estat l’ensenyament. Vaig iniciar la meva dedicació a la docència durant els estudis a Madrid, en part per vocació i en part per complementar la beca que em permetia cursar-los. Més tard, vaig ser durant tretze anys professor associat de les universitats de Barcelona i Lleida en diferents assignatures com Estadística, Gestió de Projectes, Disseny Lògic i altres.

Dels inicis d’aquella època, guardo el record de Josep M. Bricall, Amadeu Petitbó i, sobretot, Víctor Siurana, amb qui, amb la col·laboració d’Àngel Ros, Jesús Lorés, Carmel Bonet i d’altres companys i companyes, varem constituir l’Escola Universitària d’Informàtica de Lleida, que formava part de la VI Divisió de la Universitat de Barcelona i que, amb els anys, va esdevenir la nostra Universitat de Lleida (UdL).

El millor de la meva tasca ha estat –i està- el coneixement i la possibilitat d’aprendre i compartir amb persones excepcionals, la satisfacció de crear sinèrgies i sumar esforços per a projectes engrescadors i formar part també de diversos organismes científics o administratius a les diferents administracions i ens del país.

Ara, finalitzada la meva vida laboral oficial, segueixo col·laborant amb entitats, fundacions i institucions de caràcter tècnic, divulgatiu i del tercer sector.

En un pla més personal, m’agrada viatjar, conèixer llocs i persones, compartir la vida amb la família i amb els amics i amigues, llegir tota mena de literatura (tècnica, assaig, novel·la, poesia…) M’agrada escriure i he elaborat diverses publicacions sobre tecnologia que és el meu tema preferit. Em gratifica també la música tant en la seva audició com en la seva interpretació –segurament poc escrupolosa–.

Sóc una persona sense lemes o principis solemnes, rígids i inamovibles. De tenir-ne algun es resumiria en la darrera frase de la cançó TheEnd, de l’àlbum Abbey Road dels Beatles –ai! aquells temps del vinil–. Una cançó al clímax final del disc, en la qual, amb harmonies vocals insuperables, els quatre de Liverpool ens recorden â€œAnd in the end, the love you take is equal to the love you make”.

CV Josep Clotet

Clubhouse

%d bloggers like this: