Compartint bits a la prehistòria d’Internet:

A la prehistòria d’internet, al vols de 1980, dissenyava i posava en marxa un projecte per a compartir continguts digitals utilitzant la ràdio.

Explicació del projecte:

Als vols de 1980 no es disposava pràcticament d’Internet en el àmbit domèstic ni industrial, atès que l’aplicació d’Internet era exclusivament a l’àrea militar (ARPANET). A Espanya el primer intent d’aproximació a Internet fou amb INFOVIA, que apareix al 1995.

L’ordinador personal amb MS DOS no existia (va parèixer a l’agost de 1981, en peces a muntar i a uns preus de 400.000pessetes de 1981 equivalents a 8.650€ actuals ). Les aplicacions en BBS s’iniciaven i encara patien de força limitacions. Per tot això era molt difícil compartir o descarregar programes entre usuaris.

Com compartir Programes del ZX81?

Davant la impossibilitat de descarregar o compartir programes per xarxa, o amb moltes dificultats a través de mòdems asíncrons i protocols propietaris, aquest sistema amb el ZX81 i una emissora de ràdio, permetia modular el codi en una ona de FM amb un programa de codi a transmetre del ZX81, que s’emetia en una cinta sense fi (cartutx de 8 pistes).

La part receptora per descarregar el programa només tenia que sintonitzar la freqüència adient, gravar el àudio que contenia el programa, modulat a 300bits per segon i carregar-lo a la seva màquina. De vegades funcionava!

El pòster del projecte:

“Utilització d’un microprocessador ZX81  configurat per a emetre i compartir programes per radiofreqüència (FM)”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: