Col·laboracions amb la Fundació Shalom / Ilersis. Museu Itinerant experimental d’informàtica als barris

La entitat

la entitat  Shalom – de caràcter social, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública, va ser fundada el 1975 per la societat civil, per tal de cercar  la integració social i educativa de persones amb  discapacitats  psíquiques o de col·lectius amb risc d’exclusió social. Posteriorment la Fundació Privada ILERSIS es va constituir l’any 2013 amb l’objectiu de donar continuïtat i assegurar l’activitat  com a entitat prestadora de serveis assistencials, d’habitatge i d’activitat laboral per a les  persones amb discapacitat intel·lectual o en risc d’exclusió social.

El Projecte del Museu Itinerant

Un dels projectes més atractius desenvolupats amb la col·laboració de la fundació Shalom/Ilersis ha estat el Museu Itinerant d’informàtica  als barris, projecte de l’Ajuntament de Lleida, que va promoure una infraestructura de divulgació i també de caràcter experimental per a portar el món de les TIC als barris de la ciutat de Lleida. L’aportació de Ilersis al projecte va estar el desenvolupament  material en els seus tallers dels suports expositius, així com dels contenidors dels mòduls  experimentals, model patentat (Expositor múltiple itinerante), que permetia la seva portabilitat i instal·lació  als centres cívics als barris, mitjançant un equip lleuger, complementant  el seu desplegament amb els cursos de formació i capacitació tecnològica dels veïns en els seus barris.

El projecte va guanyar el Premi SI Local  del comissionat per a la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Expositor del Museu Itinerant d’Informàtica
Els botons permeten d’activar els diferents actuadors
Perspectiva del museu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: